Το Hubble εντόπισε αγνώστου ταυτότητος αντικείμενο στο διάστημα


Για αυτόν ακριβώς το λόγο στέλνουμε αστροναύτες στο διάστημα να επισκευάσουν το Hubble.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Astrophysical Journal, επιστήμονες δίνουν λεπτομέρειες γύρω από την ανακάλυψη ένα νέου αγνώστου ταυτότητος αντικειμένου στη μέση του πουθενά. Το επιστημονικό άρθρο καταλήγει ότι «το νέο παροδικό στοιχείο ίσως αποτελεί και νέο είδος άστρου». Το αντικείμενο εμφανίστηκε από το πουθενά. Απλώς δεν ήταν εκεί στην αρχή. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία του γιατί δεν συμπεριφέρθηκε ως κάτι που να γνωρίζουν ήδη.

Η απόσταση του κυμαίνεται από 130 έτη φωτός έως και 11δις έτη φωτός. Επιπλέον, δεν βρίσκεται σε κάποιον γνωστό γαλαξία. Έχουν επίσης απορρίψει την περίπτωση να είναι σουπερνόβα. Είναι κάτι που δεν έχουν ξανασυναντήσει. Το μόνο που μπορούν να πουν οι αστρονόμοι ? που εργάζονται στο Supernova Cosmology Project- είναι ότι εμφανίστηκε από την κατεύθυνση μιας συστάδας άστρων με την ονομασία CL 1432.5+3332.8, περίπου 8,2δις έτη φωτός μακριά.

Το Hubble κατέγραψε μια σπίθα για μια περίοδο 100 ημερών, κορυφώνοντας στον 21ο βαθμό λαμπρότητας αστέρα, και στη συνέχεια έσβησε μέσα στην ίδια χρονική περίοδο.

 

Gizmodo

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.