Ο ισθμός της Κορίνθου από ψηλά


Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου

Στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου υπάρχουν δύο οδικές και δύο σιδηροδρομικές γέφυρες που συνδέουν την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και δύο γέφυρες στα δυο άκρα της διώρυγας που βυθίζονται όποτε περνάει ένα πλοίο.
Η πιο γνωστή από αυτές είναι η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας. Το όνομα παραπέμπει σε τοπωνύμιο που σχετιζόταν με τη χαμένη Ατλαντίδα. Βρίσκεται στο τέλος του Ισθμού της Κορίνθου, απ΄όπου ανοίγεται ο Κορινθιακός Κόλπος και ενώνει δύο πόλεις, την Κόρινθο με το Λουτράκι. Οι κάτοικοι των δύο πόλεων τη χρησιμοποιούν συχνά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να οδηγήσουν αρκετά χιλιόμετρα κάνοντας τον γύρο.Το περίεργο θέαμα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που ετοιμάζουν τις φωτογραφικές μηχανές κατά τη διάρκεια του διάπλου ενός καραβιού. Η γέφυρα βυθίζεται περίπου στα 11 μέτρα βάθος, ενώ όταν βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το μέγιστο βάρος που αντέχει φτάνει σχεδόν τους τρεις τόνους.

Δείτε την περιοχή από ψηλά, αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από το UP DRONES YouTube channel:

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/aytos-einai-o-quot-agnostos-quot-isthmos-tis-korinthoy-me-tis-dyo-vythizomenes-gefyres-deite-apo-psila-alla-kai-kato-apo-tin-epifaneia-tis-thalassas-tis-gefyres-poy-vythizontai-otan-pernane-ta-ploia-v/