Κοινός φορτιστής στα κινητά το 2010


Το πρόβλημα με τι μπαταρίες των κινητών, τις οποίες συχνά πυκνά ξεχνούμε να φορτίσουμε, με αποτέλεσμα να μένουμε χωρίς τηλέφωνο, ευελπιστεί να λύσει και μάλιστα μέσα στην επόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), το ζήτημα θα επιλυθεί με τη δημιουργία από τους κατασκευαστές ενός φορτιστή που θα είναι συμβατός για όλες τις συσκευές.

Βέβαια, δεν ήταν τόσο εύκολο να πειστούν οι κατασκευάστριες εταιρίες να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση. Πλην όμως, ο Ευρωπαίος επίτροπος για ζητήματα Βιομηχανίας, Γκίντερ Φερχόιγκεν, μίλησε έξω από τα δόντια στην τελευταία συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους τους: «Ή αποδέχεστε ένα κοινό φορτιστή για τα κινητά σας ή προωθούμε σχετικό νόμο, οπότε θα αναγκαστείτε να το κάνετε ούτως ή άλλως».

Οι πιέσεις Φερχόιγκεν είχαν αποτέλεσμα και στις αρχές της εβδομάδας 10 κατασκευαστές που ελέγχουν το 90% της αγοράς ανακοίνωσαν πως προχωρούν στην κατασκευή του. «Οι εταιρίες είχαν, βέβαια, η καθεμιά το δικό της συμφέρον, καθώς και τη δική τους στρατηγική. Δεν ήταν εύκολο να συγκεραστούν οι διαφορετικές τους θέσεις», είπε ο Γερμανός επίτροπος και πρόσθεσε: «Νομίζω, πάντως, πως η απειλή με τη δημιουργία νέου νόμου συνέβαλε στην υποχώρηση των κατασκευαστών».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.