Το μακροβιότερο επιστημονικό πείραμα στον κόσμο!!!


Για πάνω από 80 χρόνια, δύο φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Queensland , παρατηρούν το πείραμα Pitch Drop. Τώρα, η αναμενόμενη εδώ και μια δεκαετία στιγμή της αλήθειας: μια σταγόνα είναι έτοιμη να πέσει. Δείτε ζωντανά το πέσιμο της σταγόνας.

Το 1927, ο πρώτος καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Queensland, Thomas Parnell, προσπάθησε να αποδείξει ότι ορισμένα υλικά εμφανίζουν φαινομενικά αντιφατικές ιδιότητες.

Εφόσον χρησιμοποιηθεί για να σφραγίσει το κάτω μέρος των πλοίων, πισσάσφαλτος συμπεριφέρεται σαν στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και θρυμματίζεται, όπως το γυαλί αν το χτυπήσουμε με σφυρί. Αλλά, όπως Parnell έχει αναμφισβήτητα αποδείξει, η πισσάσφαλτος είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ, πολύ παχύρρευστο υγρό.

Ο Parnell τοποθέτησε μια ποσότητα πίσσας σε σφραγισμένη χοάνη. Τρία χρόνια αργότερα, η πίσσα είχε σταλάξει στο κάτω μέρος της χοάνης και το 1930 το κάτω μέρος της χοάνης κόπηκε.

Η πρώτη σταγόνα έπεσε το Δεκέμβριο, 1938. Παρόλο που μπορεί να ακουστεί σαν υπερβολή από τότε η πίσσα συνεχίζει να στάζει.

Σε 86 χρόνια, συνολικά οκτώ σταγόνες έχουν στάξει, δηλαδή περίπου κάθε μια δεκαετία πέφτει μια σταγόνα. Τώρα, είναι η ένατη για να πέσει …

Εδώ είναι η σύνδεση με την ζωντανή μετάδοση.

Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε ότι κανείς δεν έχει δει πριν, δηλαδή την πτώση μιας σταγόνας. Ο John Mainstone, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Queensland και υπεύθυνος του πειράματος, έχασε τις τελευταίες δύο σταγόνες από καθαρή ατυχία . Αναμένοντας την όγδοη σταγόνα να πέσει, ο Mainstone τοποθέτησε ένα σύστημα παρακολούθησης. Για κακή του τύχη όμως η τροφοδοσία βίντεο απέτυχε ακριβώς κατά τη διάρκεια της πτώσης της όγδοης σταγόνας. Ακούστε τον John Mainstone να περιγράφει την ατυχία του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.