8 πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο!


Μάλλον κάποια πράγματα δε μας τα μάθανε σωστά. Μια λίστα το περιεχόμενο της οποίας θα μας εκπλήξει.

1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής, γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

2) Στα ποντίκια αρέσει το τυρί. Στα ποντίκια αρέσουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα όπως επίσης το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά.

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

3) Ο Ναπολέων ήταν κοντός. Στην πραγματικότητα είχε ύψος  περίπου 1,7 μέτρα, που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του.

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

4) Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα  αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

5) Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο. Ο Δαρβίνος δεν είπε ακριβώς αυτό, αν και οι περισσότεροι αυτό του χρεώνουμε. Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

6) Οι Βίκιγκς είχαν κράνη με κέρατα. Οι Βίκιγκς ενταφιαζόταν μαζί με τα κράνη του και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν για να πίνουν. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

7) Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη. Μπορεί να μη γνώριζε πόσο μεγάλη είναι η Γη, αλλά σίγουρα δεν ανησυχούσε μήπως πέσει στο κενό όταν θα φτάσει στην άκρη της.

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

8. Διαφορετικά σημεία της γλώσσας αναγνωρίζουν διαφορετικές γεύσεις. Πράγματι έχουμε διαφορετικούς αισθητήρες σε διαφορετικά σημεία της γλώσσας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι χωρισμένη σε διακριτές περιοχές. (Ο διαχωρισμός έγινε κυρίως για την ευκολία διδασκαλίας).

Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος

Πηγή: http://perierga.gr/2010/12/8-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF/