Εναέριος ποδηλατόδρομος


Είναι γνωστό ότι η Κοπεγχάγη είναι μια πόλη, η οποία ενδιαφέρεται για τους πολίτες της. Έτσι, η πρωτεύουσα της Δανίας κερδίζει επάξια το βραβείο μιας από τις πιο φιλικές πόλεις για τους πεζούς και όσους δεν κινούνται με αυτοκίνητο.

Στην Κοπεγχάγη, λοιπόν, το ποδήλατο είναι το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς και όπως είναι φυσικό υπάρχουν περισσότεροι ποδηλατόδοόμοι από όσοι αυτοκινητόδρομοι. Συγκεκριμένα, στην πόλη υπάρχουν 354 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων ενώ, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της πόλης επιλέγουν το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Επιπλέον, οι αρμόδιοι φορείς προσπαθούν να βελτιώσουν περαιτέρω τις συνθήκες στην πόλη με άνετους δρόμους και φανάρια κίνησης ειδικά ρυθμισμένα, ώστε να λαμβάνουν υπόψη τους τις ταχύτητες των ποδηλάτων.


Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών περιλαμβάνεται και το Cykelslangen, ή αλλιώς ένας υπερυψωμένος ποδηλατόδρομος που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Βρίσκεται στο ύψος ενός ορόφου πάνω από το δρόμο και έχει μήκος 220 μέτρα. Βρίσκεται πάνω από μια εμπορική περιοχή δίπλα στο λιμάνι της πόλης (μάλιστα περνά πάνω από το νερό και ενώνει τα δύο άκρα του λιμανιού) και κατασκευάστηκε ώστε οι ποδηλάτες να μπορούν να τη διασχίζουν με άνεση αντί να ελίσσονται ανάμεσα στους πεζούς.