Με πόσους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι;


Σύμφωνα με το Salt Institute, περίπου 14.000! Ο δικτυακός τόπος για το αλάτι (http://www.saltinstitute.org) έχει πάρα πολλές χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση αλατιού, και το καλύτερο είναι ότι μερικές από αυτές τις συμβουλές μπορείτε να τις διαβάσετε παρακάτω. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο πιο ευέλικτο ορυκτό. Το αλάτι είναι το πιο κοινό και εύκολα διαθέσιμο μη μεταλλικό ορυκτό στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, τα αποθέματα αλατιού είναι ανεξάντλητα. Για χιλιάδες χρόνια, το αλάτι (χλωριούχο νάτριο – NaCl) έχει χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση τροφίμων και για τον καθαρισμό. Υπάρχουν διάφορες μορφές άλατος που παράγεται για κατανάλωση:

 

  • Ακατέργαστο αλάτι ( όπως το θαλασσινό αλάτι )
  • Επεξεργασμένο αλάτι ( επιτραπέζιο αλάτι )
  • Ιωδιούχο αλάτι
  • Το αλάτι Kosher είναι χλωριούχο νάτριο που το έχουμε επεξεργαστεί έτσι ώστε να έχει επίπεδους κρυστάλλους
  • Το αλάτι Epsom είναι θειικό μαγνήσιο για να είμαστε ακριβείς

Εδώ είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο σπίτι σας:

 

[mantra-button-color url=”#” color=”#47AFFF”]ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ[/mantra-button-color]

Test φρεσκάδας των αυγών

Βάλτε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό και τοποθετήστε ένα αυγό σε αυτό – ένα φρέσκο ​​αυγό θα βυθιστεί , ένα αυγό αρκετών ημερών θα επιπλεύσει. Επειδή το κελί του αέρα σε ένα αυγό αυξάνει καθώς γερνά, σε ένα παλαιότερο αυγό θα είναι πιο μεγάλο. Αυτό δεν σημαίνει ένα αυγό που επιπλέει είναι χαλασμένο, απλά είναι πιο «ώριμο». Για να σιγουρευτείτε σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και δείτε να αν έχει άσχημη μυρωδιά ή εμφάνιση.(Bonus: αν έχετε βραστά αυγά που είναι δύσκολο να ξεφλουδίσετε αυτό σημαίνει ότι είναι φρέσκα​​! )

Φτιάχνοντας αυγά ποσέ

Επειδή το αλάτι αυξάνει τη θερμοκρασία βρασμού του νερού, βοηθά να βράσει το ασπράδι πιο γρήγορα όταν ρίξουμε τα αυγά μέσα στο νερό.

Αποτροπή φρούτων από την αμαύρωση

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν λεμόνι ή ξύδι για να σταματήσει η αμαύρωση των ξεφλουδισμένων μήλων και αχλαδιών, αλλά νατί αυτού μπορούμε να τα βάλουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για να τους βοηθήσει να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Αποτροπή κρυστάλλων σε τούρτα που την βάζουμε σε ψυγείο

Λίγο αλάτι προστίθεται στην τούρτα για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι όταν την βάλουμε στο ψυγείο.

Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα χέρια

Δάχτυλα μετά από καθάρισμα κρεμμυδιών ή σκόρδου; Μπορείτε να τα πλύνετε με σαπούνι και νερό, στη συνέχεια τα τρίβετε σε ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά μπορείτε επίσης να τρίψετε τα δάχτυλά σας με ένα μείγμα από αλάτι και ξύδι.

Παρατείνετε τη ζωή του τυριού

Πρόληψη της μούχλας σε τυρί τυλίγοντάς το με ένα πανί βρεγμένο με θαλασσινό νερό, πριν το βάλετε στο ψυγείο.

Σώστε το κάτω μέρος του φούρνου σας

Εάν μια πίτα ή κατσαρόλα λερώσει το φούρνο σας, βάλτε μια χούφτα αλάτι πάνω στο λεκέ. Το αλάτι αφού ψηθεί θα φτιάξει μια κρούστα που κάνει πιο εύκολη την αφαίρεση του λεκέ, όταν αυτός κρυώσει.