Χημεία και τσάι


Σε κάποια από τις ασκήσεις στη χημεία της Β Γυμνασίου λέει: << Ένας νέος ορειβάτης, όταν έφτασε με την ομάδα του σε μια πολύ υψηλή κορυφή του Έβερεστ, έβαλε να βράσει νερό, για να φτιάξει το τσάι του. Το νερό έβρασε και βύθισε μέσα του το φακελάκι με το τσάι. Όταν το τσάι ήταν έτοιμο και το δοκίμασε είχε διαφορετική γεύση από τη συνηθι­σμένη. Απόρησε και ρώτησε την ομάδα του τι συνέβαινε. Εσύ θα μπο­ρούσες να εξηγήσεις στον ορειβάτη γιατί δε γίνεται καλό το τσάι σε μεγάλο υψόμετρο;>>

Δες το παρακάτω αρχείο για να μπορείς να απαντήσεις τεκμηριωμένα.

[google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/1BJSfuJeHhTJVHn7XrbTOT9OlhoZZkj9Z/preview?usp=drivesdk” title=”Τσάι – Οδηγίες Βρασμού.pdf” icon=”https://drive-thirdparty.googleusercontent.com/16/type/application/pdf” width=”100%” height=”400″ style=”embed”]

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.