Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!!!


Η γέφυρα σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο RO & AD Arhitects με σκοπό να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το ολλανδικό φρούριο «Fort de Roovere» του 17ου αιώνα. Γύρω από το εν λόγω φρούριο είχε δημιουργηθεί μια τάφρος, προκειμένου να παράσχει προστασία σε περίπτωση εισβολής στη χώρα από τη Γαλλία και την Ισπανία.

gefira-1

Η τάφρος ήταν βαθιά στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ σε κάποιο σημείο γινόταν πιο ρηχή για να μπορούν να προσεγγίζουν εύκολα τα πλοία που έφερναν τρόφιμα και πολεμοφόδια. Στο σημείο αυτό κατασκευάστηκε η πρώτη γέφυρα στον κόσμο που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη, κατεβαίνοντας βαθιά μέσα στο έδαφος, ενώ η στάθμη του νερού παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα πλαϊνά τοιχώματα της γέφυρας.

 

gefira-2

Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε ανθεκτικό ξύλο Accoya, το οποίο επιστρώθηκε με ένα ειδικό υλικό που παρέχει προστασία από την αποσύνθεση και τους μύκητες. Από μακριά, η «Γέφυρα του Μωυσή» είναι «αόρατη» με γυμνό μάτι, ενώ φαίνεται ότι τα τοιχώματά της διαχωρίζουν τα νερά σε δύο τμήματα, και -σαν άλλος Μωυσής- επιτρέπει στους πεζούς να περάσουν απέναντι.

 

gefira-3
gefira-4
gefira-5
gefira-6
gefira-7