Τι πραγματικά υπάρχει στα καλώδια ίντερνετ που διατρέχουν ωκεανούς;


Σε ένα βίντεο στο YouTube, το δίδυμο πατέρα – γιου, Dan και ο Lincoln, παίρνει ένα κομμάτι τέτοιου καλωδίου και δείχνει με πλήρη λεπτομέρεια όλα όσα κρύβονται στο εσωτερικό του.

Το καλώδιο είναι αρκετά παχύ και μπορεί να μεταφέρει 10 εκατομμύρια βίντεο YouTube το δευτερόλεπτο. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν είναι γεμάτο οπτικές ίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες γι΄ αυτή την δουλειά, όπως θα περίμενε κάποιος.

Το μεγαλύτερο μέρος των καλωδίων προστατεύει τις λεπτές οπτικές ίνες. Κάτω από ένα πλαστικό περίβλημα, δύο στρώσεις ατσάλινων συρμάτων καλύπτουν το πολύτιμο εσωτερικό από τις επιθέσεις ψαριών.

Μέσα στα ατσάλινα σύρματα υπάρχει ένας πιο λεπτός πλαστικός σωλήνας. Σε μερικά σημεία του ωκεανού το βάθος που βρίσκονται τα καλώδια ξεπερνά τα 8.000 μέτρα.

Μέσα σε αυτόν τον πλαστικό σωλήνα υπάρχει ένα λεπτό δεμάτι χαλκού που τροφοδοτεί το καλώδιο με ενέργεια. Κάτω και από αυτό το κομμάτι υπάρχει ακόμη περισσότερο ατσάλι, λίγη βαζελίνη και στο κέντρο του μια χούφτα οπτικές ίνες. Αυτές οι μικροσκοπικές ίνες μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας ιντερνετικής δραστηριότητας. Ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1% μετακινείται μέσω δορυφόρου.

[field name=iframe]

 

Πηγή: www.cnn.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.