Πως να ρυπαίνετε το περιβάλλον αλλά Volkswagen!!!!!


Σε παραδοχή ότι περίπου 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της σε όλη τον κόσμο ήταν εξοπλισμένα με συγκεκριμένο τύπο μηχανής, που είχε την δυνατότητα να παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων, προέβη την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, με το συγκεκριμένο σκάνδαλο να λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία, ήδη έχει υπολογίσει ένα ποσό της τάξης των 6,5 δισ ευρώ από το τρίτο τέταρτο του έτους, προκειμένου να καλύψει πιθανές ζημιές που θα προκύψουν από το σκάνδαλο, προσαρμόζοντας ανάλογα και τους εισπρακτικούς της στόχους για το τρέχον έτος.

Η ανακοίνωση οδήγησε τις μετοχές της VW σε περαιτέρω πτώση 20% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης την Τρίτη, μετά το -17% που είχε καταγράψει την Δευτέρα.

Πρώτη φορά υπήρξαν αποδείξεις για αυξημένους ρύπους τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Καλιφόρνια. Οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας άρχισαν να διεξάγουν έρευνες και φέτος τον Ιούλιο ενημέρωσαν τη Volkswagen ότι τα οχήματά της εκπέμπουν ρύπους οι οποίοι υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα όρια. Στις 3 Σεπτεμβρίου η γερμανική εταιρεία παραδέχθηκε πως χρησιμοποιούσε το λογισμικό των οχημάτων της για να παρακάμπτει τους κανόνες. Στην αμερικανική αγορά, οι πωλήσεις των μοντέλων με το εμπορικό σήμα της VW δεν πηγαίνουν καλά και πέρυσι σημείωσαν πτώση 10%. Εως το 2018 η γερμανική εταιρεία επιδιώκει σχεδόν διπλασιασμό πωλήσεων στο 1 εκατομμύριο για τα μοντέλα VW και Audi.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Μάρτιν Βίντερκορν, ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είχε πρόσφατα δεχθεί την επίθεση του μέχρι πρότινος στενού συνεργάτη του και προέδρου της VW, Φέρντιναντ Πίεχ. Ο κ. Βίντερκορν ηγείται της εταιρείας την περίοδο 2007-2015. Σε αυτήν εντάσσεται και η εξαετία παραβιάσεων των κανόνων εκπομπών ρύπων από τη VW.