38ο Φεστιβάλ Βιβλίου για ένα Πράσινο Μέλλον


CLOSE WINDOWΣτο Ζάππειο, από τις 11 έως τις 27 Σεπτεμβρίου οργανώνεται το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.). Με το αφιέρωμά του, ανταποκρίνεται στην παγκόσμια ανησυχία των κλιματικών αλλαγών και λόγω της επικείμενης συνόδου κορυφής για το κλίμα στις 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη, συμπράττει για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος με την Πρεσβεία της Δανίας. Το αφιέρωμα εκφράζει την ευχή για ένα πράσινο μέλλον και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την καταλυτική δύναμη του βιβλίου να αγγίζει και να ευαισθητοποιεί.

200 Έλληνες εκδότες σε 172 περίπτερα θα παρουσιάσουν μέσα από 50.000 τίτλους την πρόσφατη παραγωγή τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδική βιβλιοθήκη και διαδραστικά δρώμενα, συναυλία, ντοκιμαντέρ, ξένη και ελληνική λογοτεχνία, που προβάλλουν τον προβληματισμό υπογραμμίζοντας την ωραιότητα και τα θαύματα του κόσμου που θέλουμε να κληροδοτήσουμε. Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου για την υλοποίηση του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου υποστηρίζεται από στρατηγικούς συνεργάτες, όπως τη Νομαρχία Αθηνών, τις πρεσβείες των Η.Π.Α., Νορβηγίας, Πολωνίας, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Πολιτιστικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

INFO
Τι:
38o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ – GREENING THE FUTURE
Πότε: 11 – 27 Σεπτεμβρίου 2009
Πού: ΖΑΠΠΕΙΟ 
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου
Δευτέρα – Πέμπτη : 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. – 10:30 μ.μ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.