Διαδικτυακά ραδιόφωνα στα αυτοκίνητα


Χάρη στην εφεύρεση και το επιχειρηματικό δαιμόνιο ενός Έλληνα, πολύ σύντομα οι οδηγοί του πλανήτη, με ελάχιστο κόστος, θα μπορούν να έχουν διαδικτυακό ραδιόφωνο και στα αυτοκίνητά τους. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να ακούν σχεδόν όποιο ραδιοφωνικό σταθμό του κόσμου θέλουν ενώ οδηγούν, και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια ευρηματική συσκευή του ομογενή από τη Μελβούρνη, Γιώργου Πάρθημου, που στηρίζεται στην εφεύρεσή του, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα επονομαζόμενη «miroamer», και η οποία σε συνεργασία με γνωστή κατασκευάστρια συστημάτων ήχου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, θα φέρει χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας. Η παρουσίαση της νέας συσκευής έγινε στο Παγκόσμιο Consumer Electronics Show (ICES) στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο στηρίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miroamer, ένα πρόγραμμα που μπορεί να μπει σε κινητά, βιντεοκάμερες ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ηλεκτρονική συσκευή έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το Ίντερνετ.

Ο ομογενής επιχειρηματίας είπε ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας συστημάτων ήχου με την οποία συνεργάστηκε, για την ηλεκτρονική του πλατφόρμα είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά τώρα πια το ενδιαφέρον έγινε συμφωνία και σύντομα τα ραδιόφωνα που θα δίνει η εταιρεία αυτή στις αυτοκινητοβιομηχανίες με τις οποίες συνεργάζεται θα είναι διαδικτυακά ραδιόφωνα. Αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miroamer βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν στο διαδίκτυο.

«Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου θα μπορεί, επίσης, να πιάσει όλους τους εγχώριους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν στην περιοχή (open to air) στα μεσαία και τα FM ενώ όπως κάθε άλλο σημερινό ραδιόφωνο θα προσφέρει στον χρήστη την ικανότητα αν το θέλει να ακούσει και το αγαπημένο του CD», ανέφερε ο Γ. Πάρθημος. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου αναμένεται να βγει στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής στα μέσα του 2009, και στην Αυστραλία στις αρχές του 2010.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.