Υπ. Παιδείας: Διαβουλεύσεις για δύο τεχνολογικά έργα ύψους €63 εκατ.


Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση δύο σημαντικά τεχνολογικά έργα, συνολικού ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ.

Τα δύο αυτά έργα περιλαμβάνουν:

α) το Σχέδιο Προκήρυξης του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού “Προμήθεια και Εγκατάσταση Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”

Στόχος του εν λόγω έργου είναι η ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω της δημιουργίας κινητών εργαστηρίων. Αντικείμενο του ανωτέρω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού είναι η προμήθεια Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής για κάθε  Γυμνάσιο της χώρας, που θα  λειτουργήσουν με τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες υποδομές. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και από Εθνικούς Πόρους.Το έργο θα εφαρμοστεί για όλα τα Γυμνάσια της χώρας στα οποία θα γίνει προμήθεια ενός Κινητού Εργαστηρίου Πληροφορικής ανά Γυμνάσιο. Οι Ανάδοχοι θα αναλάβουν να προμηθεύσουν και εγκαταστήσουν Κινητά Εργαστήρια Πληροφορικής, εκτελώντας οποιαδήποτε εργασία απαιτείται για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του εξοπλισμού και του λογισμικού, και να παραδώσει σε πλήρη λειτουργία το σύνολο του ζητούμενου εξοπλισμού στα σημεία εγκατάστασης.

Το κάθε Κινητό Εργαστήριο Πληροφορικής νοείται ότι θα περιλαμβάνει:

  • 15 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με το απαραίτητο λογισμικό,
  • 1 τροχήλατο ερμάριο για την φύλαξη και φόρτιση των Η/Υ, με διάταξη πολλαπλών παροχών ρεύματος με προστασία από υπέρταση και διακόπτη,
  • 1 WiFi Access Point με το απαραίτητο λογισμικό και
  • Τις αναγκαίες αντίστοιχες υπηρεσίες (παράδοσης, εγκατάστασης, επιτόπου εκπαίδευσης και συντήρησης του εξοπλισμού) σύμφωνα με τους όρους και τις υποχρεώσεις που αναφέρονται διεξοδικότερα στο παρόν τεύχος Διακήρυξης. Ο ανάδοχος θα αναλάβει να εγκαταστήσει, εκτελώντας οποιαδήποτε εργασία απαιτείται για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του εξοπλισμού και του λογισμικού και να παραδώσει σε πλήρη λειτουργία το σύνολο του ζητούμενου εξοπλισμού στα σημεία εγκατάστασης που αναφέρονται στο παρόν τεύχος Διακήρυξης.

Συνολικά θα γίνει η προμήθεια 1.760 Φορητών Εργαστηρίων, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • 26.400 Φορητούς Η/Υ (Laptops)
  • 1.760 Ερμάρια αποθήκευσης, φόρτισης & μεταφοράς
  • 1.760 WiFi Access Points

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των €18.920.000 συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 23%.β) το Σχέδιο Προκήρυξης του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού “Προμήθεια και Εγκατάσταση Διαδραστικών Συστημάτων”

Αντικείμενο του ανωτέρω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού είναι η προμήθεια διαδραστικών συστημάτων για όλες τις τάξεις και τα τμήματα των Γυμνασίων, καθώς και για την ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της επικράτειας, που θα  λειτουργήσουν με τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες υποδομές. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΤΠΑ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και από Εθνικούς Πόρους.Ειδικότερα, θα γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση ενός Διαδραστικού Συστήματος με τον αντίστοιχο εξοπλισμό που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του. Επιπλέον θα παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.