Λίγα Λόγια για τα QR Codes


Ορισμός

Τα QR Codes είναι δισδιάστατα Barcodes που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το περιεχόμενό τους να μπορεί να αποκωδικοποιηθεί εύκολα και με υψηλή ταχύτητα.

Σχετικά με το όνομα

Η συντομογραψία QR προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις Quick Response και δείχνει ότι η κωδικοποιημένη πληροφορία του barcode μπορεί να διαβαστεί γρήγορα με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ιστορία

Τα QR Codes έχουν εφευρεθεί στην Ιαπωνία από την εταιρεία Denso Wave και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την παρακολούθηση ανταλλακτικών σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων. Μετά από λίγο καιρό, οι εταιρείες είδαν ότι αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες εφαρμογές. Σήμερα η πιο εμπορική χρήση των QR Codes είναι στις τηλεπικοινωνίες, όπου τα κινητά τηλέφωνα οδηγούν τις εξελίξεις.

Κινητά τηλέφωνα

Με την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων να διευρύνεται συνεχώς - και ειδικά με το Mobile Internet - τα QR Codes φαίνονται η τέλεια λύση για να γεφυρωθεί ο κόσμος των κινητών με το Mobile Internet. Τα QR Codes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσουμε όλα τα είδη των δεδομένων, όπως «URL». Αυτό επιτρέπει την offline δημοσίευση σε διάφορα μέσα, όπως: περιοδικά, χαρτιά, επαγ-γελματικές κάρτες, λεωφορεία, πινακίδες, μπλουζάκια, ή σε οποιοδήποτε μέσο όπου μπορεί να εκτυπωθεί ένα QR Code.

Πώς δουλεύει

Πάρτε ένα Smartphone. Όλα τους σήμερα διαθέτουν μία φωτογραφική μηχανή. Η κάμερα μαζί με ένα λογισμικό που ονομάζεται QR reader μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκωδικοποιηθεί η πληροφορία του QR Code. Η πληροφορία μπορεί να είναι:

  • Μία διεύθυνση web
  • Ένας χάρτης
  • Μία εικόνα
  • Ένα κείμενο
  • Μία επαγγελματική κάρτα
  • Ένα video
Αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φέρουμε το κινητό με την κάμερα πάνω ή μπροστά από το QR Code και να ενεργοποιήσουμε το QR reader. Αμέσως αποκωδικοποιούμε την πληροφορία ή μεταφερόμαστε στη διεύθυνση web που ορίζει το QR Code. Μέχρι 7.089 χαρακτήρες μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα και μόνο σύμβολο!

QR Code Data

7.089 χαρακτήρες (Αριθμητικοί)

4.296 χαρακτήρες (Αλφαριθμητικοί)

2.953 χαρακτήρες ( στο Δυαδικό σύστημα)

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους, είναι ότι δεν χρειάζεται να τα σαρώσετε οπό μία συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Σας δίνουμε ένα σύνδεσμο (link) για να δείτε ποιο πρόγραμμα QR reader μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο κινητό σας: http:/www.mobile-barcodes.com/qr-code-software καθώς και τα βασικότερα sites με τους πιο γνωστούς QR readers:

QR-READERS για κινητά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.