Μυστηριώδης ιστός θυμίζει τον… Σπάιντερμαν


spiderman2

Οι υπεύθυνοι ενός σταθμού εναπόθεσης πυρηνικών αποβλήτων στις ΗΠΑ ανακάλυψαν σε ένα χώρο φύλαξης ένα μυστηριώδες λευκό υλικό που μοιάζει με ιστό αράχνης. Οι ειδικοί που το μελετούν δεν μπορούν ακόμη να πουν με βεβαιότητα τι ακριβώς είναι αυτό το υλικό αλλά πιθανολογούν ότι είναι βιολογικό και εικάζουν ότι μπορεί να είναι προϊόν μιας μεταλλαγμένης αράχνης.

Ο «μεταλλαγμένος» ιστός

Η ανακάλυψη του μυστηριώδους υλικού έγινε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μεγάλων δεξαμενών στα βάθη των οποίων είναι τοποθετημένες ειδικές ράβδοι στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονται χρησιμοποιημένα πυρηνικά καύσιμα. Οι δεξαμενές βρίσκονται στο Εθνικό Εργαστήριο Savannah River στη Νότιο Καρολίνα που είναι μια εγκατάσταση αποθήκευσης και καθαρισμού πυρηνικών αποβλήτων. Το Savannah River έχει έκταση περίπου 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ελέγχεται από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Eιδικοί συνέλεξαν δείγματα του μυστηριώδους υλικού και έχουν ξεκινήσει να το μελετούν. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να αποκαλύπτουν την ταυτότητα του υλικού, οι επιστήμονες φοβούνται ότι τα πυρηνικά καύσιμα είναι πιθανό να προκαλούν επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Η ανακάλυψη έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας επειδή θυμίζει την ιστορία του Σπάιντερμαν. Ως γνωστόν ο δημοφιλής ήρωας των κόμικ απέκτησε τις μοναδικές του ικανότητες όταν βρισκόμενος σε ένα εργαστήριο πυρηνικών αποβλήτων δαγκώθηκε από μεταλλαγμένη αράχνη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.