Οι χαρταετοί δεν είναι χρήσιμοι μόνο τη Καθαρά Δευτέρα!!


Οι χαρταετοί δεν είναι χρήσιμοι μονάχα τη Καθαρά Δευτέρα! Οι χαρταετοί στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστοί για τη χρησιμοποίησή τους κάθε χρόνο τη Καθαρά Δευτέρα όπου ως έθιμο ο κόσμος ανεβάζει το χαρταετό για την αρχή της Σαρακοστής. Τελευταία όμως διάφορες εταιρίες με έδρα το εξωτερικό έχουν ήδη προχωρήσει πειραματικά στη προσπάθεια μετατροπής της αιολικής ενέργειας σε ηλεκτρική με το χαρταετό και όχι με τη κλασσική μέθοδο της ανεμογεννήτριας. Από ότι διαπιστώθηκε, ο χαρταετός έχει το μεγάλο αβαντάζ σε σύγκριση με την ανεμογεννήτρια ότι μπορεί να πετάξει σε πολύ μεγάλα ύψη και με αυτό τον τρόπο μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις ιδιότητες του ανέμου όπως τη σταθερότητα, τη ταχύτητα, και την έντασή του και να δώσει ηλεκτρικό ρεύμα ακόμη και 8 φορές περισσότερο από τις ανεμογεννήτριες!

Ο χαρταετός μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ακόμη και όταν πετάει σε πολύ χαμηλό υψόμετρο με πολύ εξασθενημένους ανέμους ενώ η ανεμογεννήτρια δε μπορεί να ξεπεράσει τα 200 μέτρα ύψος και παράλληλα δε μπορεί να αποδώσει καθόλου σε συνθήκες ανέμων χαμηλής έντασης. Οι εταιρίες που πειραματίζονται με τους χαρταετούς, έχουν πραγματοποιήσει ήδη δοκιμές με χαρταετούς να πετάνε στα 400 μέτρα και οι συγκεκριμένοι χαρταετοί είναι κάτι μεταξύ αεροπλάνου και χαρταετού, δηλαδή μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ιπτάμενες ανεμογεννήτριες.

Το καινούργιο αυτό είδος χαρταετών θα λειτουργεί με το να «κινούνται» οχήματα τοποθετημένα σε ράγες, έτσι ώστε η γεννήτρια να μετατρέπει τη κινητική ενέργεια των οχημάτων σε ηλεκτρικό ρεύμα. Οι χαρταετοί ακόμη θα συνδέονται με τα οχήματα με καλώδια συνολικού μήκους 700 μέτρων.

[field name=iframe]

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.