Διασκεδάζοντας με την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά


Αν και η καρδιά είναι ένα πολύπλοκο όργανο, στο βίντεο που ακολουθεί περιγράφεται η λειτουργία της με έναν πολύ απλό και κυρίως διασκεδαστικό τρόπο:

 

Υπενθυμίζεται ότι η καρδιά είναι μια φυσική αντλία που παίρνει το αίμα από τις φλέβες, στις οποίες βρίσκεται σε χαμηλή πίεση και το στέλνει στις αρτηρίες με υψηλή. Λειτουργεί αυτόματα και ακατάπαυστα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του οργανισμού. Διαθέτει δύο κοιλίες (αριστερή και δεξιά) και δύο κόλπους (αριστερό και δεξιό) που συγκοινωνούν μέσω βαλβίδων.

Το χρησιμοποιημένο αίμα που μεταφέρει CO2 εισέρχεται από τις φλέβες στον δεξιό κόλπο της καρδιάς που είναι προθάλαμος για την δεξιά κοιλία, η οποία διοχετεύει το αίμα στους πνεύμονες (poumons στα γαλλικά), όπου οξυγονώνεται και μεταφέρεται στον αριστερό κόλπο και από εκεί στην αριστερή κοιλία, έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά σε όλο το σώμα. Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο καρδιά εννοώντας την αριστερή κοιλία.

αρχικό άρθρο: https://physicsgg.me

πηγή: https://www.instagram.com/reel/CnaBxycB8S5/

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.