Ελπιδοφόρο φάρμακο για την ημικρανία


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για όσους υποφέρουν από ημικρανίες είναι τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που εκπονήθηκε σε 81 νοσοκομεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι ασθενείς ακολούθησαν μια θεραπεία η οποία βασίζεται στο νέο φάρμακο Τelcagepant, το οποίο όπως αποδείχτηκε είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του πόνου σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα και μάλιστα χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Η πρόοδος στην έρευνα για τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από την εμφάνιση της ημικρανίας οδήγησε στην ανάπτυξη του νέου φαρμάκου που ενεργεί με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες θεραπείες. Το νέο φάρμακο διακόπτει την ακολουθία των χημικών αντιδράσεων που προκαλούν τους έντονους πόνους σε διαφορετικό σημείο από εκείνο στο οποίο επεμβαίνουν τα υπόλοιπα φάρμακα. Στις δοκιμές που έγιναν στους ασθενείς το φάρμακο όχι μόνο μείωσε τον πόνο, αλλά εμπόδισε την επανεμφάνισή του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.