Ιαπωνία: τέλειωσαν οι 11 – ψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί !!!!!


Η Ιαπωνία σκοπεύει να εκδώσει 14 ψήφιους αριθμούς έως το 2021, απαντώντας σε αυτούς που αναφέρουν ότι η χώρα μπορεί να εξαντλήσει τους 11ψήφιους αριθμούς τηλεφώνου μέχρι το 2022.

Η γρήγορη υιοθέτηση των συσκευών IoT (οι οποίες απαιτούν το δικό τους τηλεφωνικό αριθμό στην Ιαπωνία) έχει σχεδόν εξαντλήσει την προσφορά σε 11ψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς σύμφωνα με την Japan Times. Η χρήση του 5G στην Ιαπωνία από το 2020 αναμένεται να τερματίσει εντελώς τους υπάρχοντες τηλεφωνικούς αριθμούς.

Η πρόταση του Υπουργείου επικοινωνίας της Ιαπωνίας για την διάθεση  14ψήφιων αριθμών έγινε αποδεκτή από τους τρεις μεγάλους φορείς κινητής τηλεφωνίας της χώρας: NTT Docomo Inc., KDDI Corp. και SoftBank Corp.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 11ψηφίοι αριθμοί ξεκινούν με “090”, “080” και “070” και χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα στην Ιαπωνία. Το 2017, διατέθηκαν 80 εκατομμύρια 11ψήφιοι αριθμοί από “020” για συσκευές IoT, εκ των οποίων οι σχεδόν οι μισοί τηλεφωνικοί αριθμοί έχουν εξαντληθεί.

Η Ιαπωνία πιθανότατα δεν θα είναι η μόνο χώρα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανάγκης περισσότερων τηλεφωνικών αριθμών για να εξυπηρετηθούν περισσότερες συσκευές.

Πέρυσι, ο αριθμός των συσκευών IoT στον κόσμο ξεπέρασε τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων. Από το 2008, υπάρχουν περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές στον πλανήτη από τον αριθμό του πληθυσμού, και μέχρι το 2020 προβλέπεται ότι θα υπάρχουν 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές παγκοσμίως.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.