Η Νορβηγία καταργεί οριστικά το FM Radio


Το Υπουργείο Πολιτισμού της Νορβηγίας είχε ανακοινώσει από τον Απρίλιο του 2015 ότι μέχρι το 2017 θα έχει καταργηθεί οριστικά το FM radio για χάριν στου ψηφιακού DAB και τώρα φτάσαμε στην επισημοποίηση της καταληκτικής ημερομηνίας: ο “θάνατος” του FM radio θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου 2017 ώρα 11:11:11 πμ από την πόλη Bodo και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποσυρθεί σε όλη τη χώρα.

Η πρωτοποριακή απόφαση δεν είναι καθόλου καλοδεχούμενη από τους κατοίκους της Σκανδιναβικής χώρας, αφού σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 66% των ερωτηθέντων ήταν ξεκάθαρα αντίθετο με την κατάργηση του FM radio και μόλις το 17% συμφώνησε με την αλλαγή. Η αρνητική διάθεση αφορά το γεγονός ότι πολύς κόσμος εξακολουθεί να βασίζεται στις συχνότητες FM για να λαμβάνει έκτακτη ενημέρωση και μπορεί να μην είναι ενήμερος για την αλλαγή, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η πλειοψηφία των οχημάτων δεν διαθέτει δέκτη DAB. Παρά τις διαμαρτυρίες, αρκετές χώρες ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νορβηγίας για να εκμεταλλευτούν τις FM αναλογικές συχνότητες για άλλους σκοπούς.

Πηγή: techgear.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.