Αποστολή σε υποβρύχιο «αστεροειδή»


Η NASA οργανώνει προσομοίωση αποστολής σε «αστεροειδή» στο βυθό της θάλασσας

image

Λονδίνο
Στο εθνικό υποβρύχιο εργαστήριο AAUL των ΗΠΑ οργανώνει η NASA την προσομοίωση μιας επανδρωμένης αποστολής σε αστεροειδή. Στα ανοικτά των ακτών Key Largo της Φλόριντα και σε βάθος 20 μέτρων οι μηχανικοί και τεχνικοί της NASA κατασκευάζουν ένα ομοίωμα αστεροειδούς.
Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, δύτες θα προσπαθήσουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για ρίξουν πάνω του τα σκοινιά αναρρίχησης και να ανέβουν στην επιφάνεια του. Ο υποβρύχιος αστεροειδής θα είναι κατασκευασμένος από fiberglass και θα έχει διαστάσεις 5×4 μέτρα. Σε αντίθεση με την προσεδάφιση σε σταθερής τροχιάς διαστημικά σώματα όπως οι πλανήτες και οι δορυφόροι, οι αστεροειδείς διαθέτουν ελάχιστη ή και καθόλου βαρύτητα.
Η υποβρύχια εκπαίδευση προσομοιάζει αρκετά τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν σε έναν αστεροειδή. Η προσομοίωση στον υποβρύχιο «αστεροειδή» θα οργανωθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να αναπτυχθούν διάφορες μέθοδοι αγκυροβόλησης και αναρρίχησης πάνω σε αυτόν καθώς και η αποδοτικότερη μέθοδος συλλογής δειγμάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.