Περίεργη οπή σε λίμνη


Η έβδομη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη είναι στην Καλιφόρνια και συγκρατείται από το φράγμα Monticello που έχει ύψος 304 πόδια. Σε αυτή τη λίμνη βρίσκεται και ο διάσημος υπερχειλιστής “Glory Hole”. Ο υπερχειλιστής έχει σχήμα χοάνης με άνοιγμα 72 πόδια στη κορυφή και περίπου 28 πόδια στο κατώτερο σημείο. Το ύψος αυτής της χοάνης είναι περίπου 200 πόδια.

Όταν το νερό στη λίμνη φτάσει στο ανώτατο επίπεδο τότε μέσω του υπερχειλιστή αποστραγγίζεται. Το νερό που εκκενώθηκε πάει κατευθείαν στην άλλη μεριά του φράγματος στο Putah Creek. Το βίντεο που βλέπετε καταγράφηκε από ένα αεροπλάνο όταν ο υπερχειλιστής βρισκόταν σε ενέργεια στις 16 Φεβρουαρίου 2017.

[google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/1tzNRAB75FkGOg6DjNnogHQyQY6WM0txp/preview?usp=drivesdk” title=”hole” icon=”https://drive-thirdparty.googleusercontent.com/16/type/video/mp4″ width=”100%” height=”400″ style=”embed”]

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.